A brit Aston Martin márka autóira egészen mostanáig csak hagyományos felépítésű autókat készített, ami hosszában beépített orrmotort és hátsókerékhajtást jelent. Az egyedüli kivétel a Bulldog nevű autó volt, amelyből 25 darabos limitált szériát terveztek, végül csak egy működőképes prototípus valósult meg.

Azonban a brit márkát az utóbbi időben mindig is foglalkoztatta egy igazi szuperautó megépítésének gondolata, így amikor a Gran Turismo játék készítői megkeresték őket, hogy készítsenek egy virtuális versenyautót, lényegében nyitott kapukat döngettek. A játék fejlesztői kiemelték, hogy alaposan kidolgozott és átgondolt terveket kaptak a brit mérnököktől, akik leginkább a névadással jelezték, hogy csak elméleti lehetőség az itt látható kocsi.

Az Aston Martin DP-100 Vision névben a két betű a Design Prototype szavak rövidítése, azaz dizájn, prototípus és vízió névre hallgat a gép. A középmotoros szuperautónál egyébként két turbófeltöltővel támogatták meg a V12-es motort, ami 800 digitális lóerőt eredményez. Arról, hogy mindez mire elég, hamarosan a Gran Turismo 6 játékosai győződhetnek meg a virtuális versenypályákon száguldozva.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!