Júniusban 13 napig sztrájkoltak a Maruti Suzuki manesari gyárának alkalmazottai, végül a gyár visszavette a megmozdulás 11 vezetőjét, és megígérte a munkásoknak, hogy javít a munkakörülményeken. Most azonban megint kezd eldurvulni a helyzet.

A szakszervezet ugyan megállapodott a Suzukival, de néhány munkás úgy gondolta, ez nem elég. Szabotálták az autókat, a már kész gépkocsikon például lelazították az ajtókat, amelyek aztán a parkolóba állás során a kanyarban leestek a helyükről, ezen kívül átvágták a kábelkötegeket, és horpadásokat okoztak a kész autók karosszériáján. A minőség-ellenőrzés miatt ezek az autók ugyan nem kerülhettek ki az ügyfelekhez, de a hirtelen megszaporodó számú hibák miatt minden egyes autót alaposan át kell vizsgálni, ami jelentősen lelassítja a termelést.

Amíg „békeidőben” a nullához közelített a komoly hibával rendelkező autók aránya, addig most az elkészült autók negyven százalékánál kell valamit javítani. A Suzuki válaszként egy reggel csak az után engedte be a munkahelyükre az alkalmazottakat, hogy aláiratott velük egy papírt, miszerint jól fognak viselkedni, nem okoznak szándékosan kárt az autókon. Mire az egész procedúra befejeződött, lényegében egy egész munkanap elmúlt – termelés nélkül. A sztrájk azért kezdődött, mert a Suzuki megtiltotta, hogy a manesari gyár munkásai belépjenek egy új szakszervezetbe, mivel szerintük a meglévő szakszervezet már megfelelően képviseli az érdekeiket.