Nevezhetjük központilag elrendelt zavarkeltésnek is, hogy egyszerre két Suzuki SX4-es lesz majd megvásárolható szerte Európában esztergomi gyártásból, mivel az S-Cross tanulmányból készített szériaautónak is ezt a nevet választották. A nehezítés kedvéért semmi utónév nincs a jelenlegi és a jövőbeli autónál, ezért csak szóban kommunikálják majd SX4 és új SX4 néven az autót, írásban SX4 és SX4 szerepel majd mindenhol.

Lényegében nem történt más, minthogy hallgattak a vásárlói igényekre, és ezúttal egy olyan Suzukit készítettek, aminek van csomagtartója. Nem is akármilyen, hiszen annak kemény (filccel bevont) padlója két szintben is rögzíthető, van ott elektromos csatlakozás és több csomagrögzítési pont, no meg a legalján defekt-szett, illetve pótkerék is lapul.

Előrébb haladva a belső térben tágas a második sor, és elöl a legszembetűnőbb, hogy immár a minőségérzetre is odafigyeltek: a műszerfal felső részének mintája jól néz ki, és jó látni, hogy végre a Suzukinál is elérkezett a hatalmas méretű érintőképernyők kora – igaz, működés közben még nem sikerült megtapasztalni a készüléket. Tárolóhelyek terén inkább csak átlagos az ellátás, a kesztyűtartó nem túl nagy, a két első utas között két pohártartó, a könyöklő alatt rekesz, és az ajtókon méretes zsebek találhatóak.

Műszakilag teljesen új alapokon nyugszik az autó, amelyhez teljesen új összkerékhajtást is fejlesztettek. A központi differenciálmű már nem viszkokuplungos, hanem elektronikus vezérlésű, ennek megfelelően négyféle üzemmódja is van, amelyek közül egy forgókapcsolóval lehet választani. Kétféle motor van, és egyelőre nem is lesz más, az 1,6-os saját benzines és az 1,6-os, Fiat-eredetű. Ebből az autóból egyelőre nem terveznek Fiat-kivitelt. Augusztus végén indul az új SX4 sorozatgyártása Esztergomban (a nullszéria már elutazott minőségellenőrzésre), hazánkban a többi európai piaccal egy időben, szeptember elején indul a forgalmazás. Vételárat egyelőre nem tudunk, se hazánkban, se külföldön nincs még beárazva az öszvérautó, de az biztos, hogy az eggyel nagyobb kategóriába lépés érezhető lesz majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!