A lakóautó-piac bővülésére az a válasza a Fordnak, hogy belépő- és csúcsmodellel bővíti a Nugget választékot. A jövőben a belépőt a Transit Connect L1 vagy L2 változatából épített Flexibus jelenti, amelynél a sokoldalúságot a padló adja. A szőnyeg vagy könnyen takarítható műanyag burkolatú padlóban lévő sínrendszer segítségével lehet az épp aktuális igényekhez alakítani a belsőt. Az üléseken kívül egyéb modulok is megvásárolhatóak, amelyeket ezt követően szabadon lehet elrendezni – vagy épp otthon hagyni. Négyszemélyes kempingbusz, mobil iroda, sportszerszállító, személyszállító – a megfelelő modulok vásárlása esetén mind megvalósítható; a négy hálóhelyért meg kell vásárolni a felhajtható tetőt is. A Flexibus 105-185 lóerő közötti motorteljesítménnyel, hatfokozatú kézi kapcsolású vagy automatikus váltóval választható.

A Big Nugget nevéhez híven a nagy méretű Transitból készül, abból is az L3H3-as karosszéria (3,75 méteres tengelytáv, magas tető) alapján, a 6 méteres autó 13 köbméteres lakóteret kínál. A tolóajtónál helyezik el a konyhát, így az kívülről is hozzáférhető, hátul van a hálószoba. Az ágy különlegessége, hogy a hátsó fele felhajtható, így akár két kerékpárt is lehet szállítani a karosszérián belül. Zuhanyzó is van a fedélzeten, 100 liter a friss- és 100 liter a szürkevíz-tartály.

A 2,05 méteres belmagasság miatt kényelmesen lehet közlekedni a beltérben, az 5 kW teljesítményű, meleg vizet keringtető fűtés téli kirándulásra is alkalmassá teszi a Big Nugget-et. Két darab 95 Ah kapacitású akkumulátor látja el árammal a lakóteret, ahol három 230 V-os konnektor, két USB és két 12V-os csatlakozó van, no meg a világítás. Még nem döntötték el, milyen motorral kínálják majd a Ford Big Nugget lakóautót, a Transit ezzel a karosszériával 105-185 lóerővel érhető el.