Nagyon kicsi, de nagyon sokoldalú járművet akartak készíteni a Toyota formatervező központjában, és hogy friss ötletek is legyenek, a francia Jean-Maria Massaud építészt is bevonták az alkotási folyamatba, amelynek az eredménye a ME.WE elnevezésű autócska lett.

Mindössze 3,44 méteres a karosszéria hossza, a szélesség 1750 mm, a magasság 1600 mm – muszáj megjegyezni, hogy ezek csak hozzávetőleges értékek, hiszen a csővázra felszerelt műanyag karosszéria borítóelemek tetszés szerint cserélhetőek különböző textúrájú/színű/formájú darabokra. Az újrahasznosítható panelek tömege mindössze 14 kg, egyébként is könnyű a ME.WE, hiszen csak 750 kg-ot nyom a mérlegen.

Első ránézésre a legjobb tulajdonsága, hogy nem csak az oldal- és hátsó ablakokat lehet gombnyomásra leereszteni, de az első szélvédőt is, így kabriókat megszégyenítő vezetési élményt lehet szerezni az egyébként zárt karosszériás ötajtós minivel. Az időjárás viszontagságaira gondolva neoprén anyaggal vonták be az első-hátsó üléspadot, amelyeket például piknikezéshez pár mozdulattal ki lehet emelni, és az autón kívül felállítani. A fűtés egyébként csak ülésfűtésre korlátozódik – aki fázós, majd felöltözik -, illetve van szélvédő jégtelenítő funkció is. A Toyota ME.WE tanulmányt kerékagy-elektromotorok mozgatják, az akkumulátor a padló alatt rejtőzik. Ennél többet nem is árultak el a műszaki tartalomról. Az autót egyébként a Toyota Champs-Elysées-n található szalonjában állítják ki.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!