Monster Truck, gyorsulási versenyautó, diszkógömb – a smart alapján sokféle különleges járművet készítettek már, de senki nem volt olyan bolond, hogy haszonjárművet faragjon a városi kétüléses bolhából. Mostanáig.

Maga a gyár készíti el a smart for us elnevezésű tanulmányt, amely az ülések mögött egy rövidke platóval is rendelkezik, így talán a jelenleginél több amerikai vásárlót tudnak majd megnyerni. Nem mintha szó lenne a sorozatgyártásról, de az autó lényege az, hogy a plató segítségével immár alkalmas a szabadidős sporteszközök szállítására is, jelen esetben két smart e-bike-kal töltik meg a rakteret.

A karosszéria még így is csak 3547 mm hosszú, 1506 mm széles és 1701 mm magas – tulajdonképpen az USA-ban kedvelt pickupok platóján is elfér. A normál smarthoz képest 613 mm-rel megnyújtották a tengelytávolságot, széltében 5 centivel növelték meg a karosszériát, a plató hossza 900 mm. A hajtásról egy 75 lóerő/130 Nm csúcsteljesítményű elektromotor gondoskodik, a lítium-ion akkumulátor 17,6 kWh kapacitással bír, a végsebesség 120 km/óra.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!