Gelb Schwarzer Renner, rövidítve GSR. Ez a neve a legújabb, speciális Volkswagen Beetle limitált szériának, és nem kell sokat gondolkodni azon, miért is ezt választották. Ráadásul a darázsos megjelenés nem példa nélküli, az 1303 GSR esetén már ellőtték ezt a megjelenést.

Azonban az idők változnak, ami régen fényezés volt, az ma fólia, és nem csak az első-hátsó fedelet, de a tetőt is bevonták vele ez alkalommal. 15 colos sport acélfelni helyett 19 colos, polírozott felniket kap a Beetle GSR, amelyet még néhány R-Line kiegészítővel is megvadítanak.

Természetesen a motort is tuningolják, azonban semmi hardveres változás nincs, a 2,0literes benzines turbómotor teljesítményét a vezérlőszoftver módosításával növelik 200-ról 210 lóerőre. A Chicagói Autószalonon leplezik le az autót, így nem csoda, hogy egyelőre a 0-97 km/órás gyorsulás adatát ismerjük – 6,6 másodperc. A végsebesség 229 km/óra. Összesen 3500 darabot készítenek a Volkswagen Beetle GSR-ből, ennek a mennyiségnek a felét az Egyesült Államokban fogják értékesíteni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!