Ian Callum nyugdíjazása után önállósította magát, a Callum Design nevű formatervező cége pedig – ha minden jól megy – hamarosan autógyártó lesz. A Skye egy mindössze 4 méteres homokfutó, amelynél a tulajdonos döntheti el az abroncsválasztással, hogy terepen vagy aszfalton akar-e sportosan közlekedni. A tömeg mindössze 1150 kg, az akkumulátor miatt az is alacsonyan van, így a magas építés ellenére utcai gumikkal egész jó kanyarsebességet lehet elérni, terepmintás abroncsokkal pedig a földutak se jelentenek akadályt.

A 2 hajtómotoros összkerékhajtásról nem közöltek információt – még több beszállító motorjait is vizsgálják, még nem született döntés a végleges darabokról – , de azt elárulták, hogy a 42 kWh kapacitású akkumulátorral 270 km körüli hatótávolságot remélnek, és megfelelő villámtöltővel 10 perc alatt lehet majd elérni a 80%-os töltöttségi szintet. Egy menetteljesítmény-értéket azért közöltek: a 0-96 km/óra gyorsulás kevesebb, mint 4 másodpercig tart majd.

Az acél térvázra épülő, műanyag karosszériás Callum Skye első működőképes prototípusát tavasszal akarják bemutatni, és ha azzal kedvezőek a tapasztalatok, indulhat az 50 autós széria gyártása. Nem lesz olcsó mulatság az akkumulátoros-elektromos homokfutó, jelen állás szerint 100 000 font körül lesz az indulóár. Ha lesz megfelelő érdeklődés, kőkemény terepjáró-változatot is bemutatnak majd a Callum Skye-ból.