Nemrég mutatkozott be az Audi RS6 Avant, de hiába reménykedtek az észak-amerikai rajongók (a korábbi kémfotók alapján arrafelé is tesztelték az autót), a gyár rögtön bejelentette, hogy nem fogják az Egyesült Államokban forgalmazni az überlimuzint. Aggodalomra semmi ok, hiszen itt van az RS7-es négyajtós überkupé, engesztelésül.

Ennél ugyan nehezebb észrevenni a változást, amit a Győrben gyártott, 4,0 literes biturbó V8-as 560 lóerős változatának beépítése jelent, hiszen itt nincsenek egyedi karosszériaelemek. Leszámítva a vadabb megjelenésű, az első fékekhez extra hűtőlevegőt szállító légbeömlőkkel ellátott első lökhárítót, a sárvédők ugyanazok, mint a többi A7/S7-esen.

Persze nem fognak sokat bánkódni ezen a tulajdonosok, kárpótolja őket a 3,9 másodpercig tartó 0-100-as sprint, és az alapáron 280, a Dynamic csomag megrendelése esetén 305 km/órában elektronikusan korlátozott végsebesség. Mindehhez elméletileg 9,8 l/100 km az átlagfogyasztás tartozik. Alapáron 390 mm-es átmérőjű féktárcsákkal jön az RS7-es, extraként 420 mm-es átmérőjű karbon-kerámia fékek is kérhetőek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért