Még a tavalyi SEMA tuningkiállításon mutatta meg a Chevrolet az érdeklődőknek, milyennek képzeli a gyorsulási-versenyautó változatát a Camaro kupénak. Mostanra készültek el az első példányok a COPO Camaro-ból.

Az első négy autó valamiért a 3,5,7 és 9-es alvázszámot kapta (az 1-es a tanulmány volt), ezek már úton vannak új tulajdonosaikhoz. A karosszéria megjelenésén alig módosítottak, mindössze egy hatalmas méretű púp került a motorháztetőre, hogy alatta kényelmesen elférjen az erőforrás, illetve ballonos Hoosier slick-gumikat is kapott a COPO Camaro.

Amíg a Ford csak kompresszoros V8-assal kínálja a Mustang Cobra Jet-et, a Chrysler meg 8,4 literes szívó V10-essel a Challenger Drag Pack-et, addig a Chevrolet meghagyja a választás lehetőségét a kedves ügyfélnek. Az alap erőforrás egy 7,0 literes szívó V8-as, és kétféle – 2,9 vagy 4,0 literes kompresszorral szerelt – 5,35 literes feltöltött V8-as kérhető még.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!