Amíg Magyarországon a rokkant helyeken BMW-jükkel keresztül-kasul parkoló, magukat híresnek tartó emberek különösebb következmény nélkül élik életüket, Írországban most egy bíró példát statuált. Egy 18 éves fiatalember nem fizetett a parkolásért, és két rokkant helyet foglalt el: 5 hónapra eltiltották a vezetéstől és ezen felül 500 euró, azaz 155 000 Ft büntetést is fizethet.

Még január 4-én történt az eset, hogy az Ennis városában, a Parnell utcán található moziba indult John McNamara, és este 9 után rokkant helyre parkolt le autójával, mivel azt hitte, ilyen későn már nem érvényesek a tilalmak, és az egyébként szabad helyek közel voltak a bejárathoz. Nem csak az elméleti KRESZ-tudása volt hiányos hősünknek, hanem a gyakorlati is, hiszen eredetileg csak az egyik parkolóhelyre akart beállni, de még a túlméretezett helyet se sikerült megfelelő módon elfoglalnia, átlógott a szomszédos rokkant helyre is. A bíróságon beismerte tettét, de ez nem hatotta meg Patrick Durcan bírót, aki szerint „az arrogancia, a tudatlanság, az önzés és a mások teljesen figyelmen kívül hagyása lélegzetelállító”, és reméli, a példás büntetés megfelelő lecke lesz a 18 éves fiatalembernek, akinek egyébként nem voltak korábbi büntetései.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!