Egy, jelen pillanatban magát megnevezni nem kívánó kelet-európai ügyfél számára készítette el legújabb autójának számítógépes ábrázolásait a Gullwing America (GWA) nevű cég – és már meg is kezdték az építést, amihez egy Mercedes SLS AMG roadstert fognak feláldozni.

Inspirációnak az 1955-ben mindössze 92 példányban készített 300 SC (188) szolgált, amelynek arányait alaposan át kellett alakítani ahhoz, hogy a mai szuperautó vázára ráhúzzák a formát, de ránézésre jól sikerült a retrós karosszéria.

Alumíniumból készítik el a karosszériát, amely hatalmas krómozott hűtőrácsot, átalakított sárvédőket, LED-es fényszórót és hátsó lámpát kap. Elöl 21, hátul 22 colos felniken gördül majd a GWA 300 SLC névre hallgató autó, amelynél a jó kinézet elérése miatt áthelyezik az aktív hátsó spoilert. Az egészet egy levehető, szintén alumínium keménytetővel koronázzák meg. A használatot (fekvőrendőrök) állítható magasságú felfüggesztés könnyíti meg, egyébként nem nyúlnak a Mercedes SLS AMG technikájához.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!