Csodával határos, hogy miközben Anglia egyik legforgalmasabb autópályáján, az M6-oson 16 kilométert haladt a forgalommal szemben az 50 éves magyar kamionsofőr, K. Pál, senkivel nem ütközött. Ebben nagy szerepe van annak, hogy a hatóságok az elektronikus táblákon figyelmeztettek a veszélyre és 20 mérföld/órára (32 km/óra) csökkentették a sebességet az érintett szakaszon.

A Transalliance cég (az internetes kereső szerint magyar partnere a RapidSped) kamionjával a Range Rover gyárba vitt alkatrészeket július 7-én a kamionos, majd ezt követően megállt egy pihenőhelyen, ahol több kollégájával együtt megnézett egy autóversenyt. E közben ivott a magával vitt, házi főzésű 51 fokos szilvapálinkából, majd a verseny után beült a kamionjába, és világítás nélkül, részegen felhajtott az M6-os autópályára a forgalommal szemben. Több személyautó és kamion, illetve egy 56 fős autóbusz is csak az utolsó pillanatban tudott kitérni előle, végül három kamionsofőr állította meg. A bíró ezek közül kettőnek 250 fontos pénzjutalmat ítélt meg bátor magatartásukért. A magyar kamionsofőr ügyében gyorsított eljárásban ítélkeztek: nyolc hónapra börtönbe csukják, és három évre eltiltották a vezetéstől. Ebből majd tanul.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!