Nagy reményeket fűz a Peugeot a Kínában most bemutatott 408-ashoz, hiszen az az első olyan típusa a franciáknak, amelyet már alkalmazáson vagy weboldalon keresztül lehet megvásárolni, és a tulajdonosok számára létrehoztak egy Socheaux-közösség nevű saját közösségi hálót, amelyen keresztül a gyár kommunikálhat velük és ők is kommunikálhatnak a gyárral. Mindezt a legújabb márkaarculattal együtt adják, de érdekes módon nem cserélték le a karosszériát, épp csak az A oszlop előtti részt rajzolták át, no és a hátsó lámpákban is megjelent az oroszlánkarom-motívum.

A belső tér annyiból forradalmian új, hogy az eddig kínált 408-asban az európai és a globális modelltől eltérően a kormány mögé helyezett műszeregységet használtak, az újnak mondott 408-asnál viszont már itt is a szélvédő tövében van a digitális műszeregység, a középkonzolon a széles érintőképernyős fejegységet látjuk a megszokott gyorselérést biztosító alsó gombsorral, de az aktuális 308-astól eltérő a szellőzőnyílások elhelyezése. Blue-i 3.0 néven fut az új elektronikai rendszer, ami az egy csomagban adja az eddig külön-külön elérhető rendszereket (navigáció, körkamera, satöbbi), az utasok a hátsó sor dedikált USB-töltési lehetőségeinek örülnek majd a legjobban.

A technikában nincs változás, tehát a motortérbe az 1,6 literes turbómotor kerül 170 LE/250 Nm teljesítménnyel, ez 6 fokozatú automatikus váltón keresztül hajtja az első kerekeket. Muszáj megjegyezni, hogy a Peugeot Európában egy, június végén bemutatásra kerülő kompakt szabadidő-kupénál használja majd a 408-as nevet.