A holland Hans Teijgeler azon kevés emberek közé tartozik, aki megépítette álomautóját, a Minotto barchetta megjelenését az ötvenes-hatvanas évek Ferrari versenyautói ihlették. Az egyedi csővázra felépített karosszériába egy modern, 600 lóerős Ferrari V12-es került eredetileg, de most bejelentette az autót megrendelésre készítő műhely, hogy az olaszok legendás, Gioacchino Colombo által megtervezett V12-es motorjával is választható.

Nem bontott erőforrásokat használnak, hanem a szintén holland Roelofs Engineering nevű cégtől veszik az eredeti specifikációjú, újonnan gyártott erőforrásokat – kifejezetten veterán Ferrarik tulajdonosai számára készülnek az új Colombo V12-es motorok, amelyeket most megkap a replika.

A Ferrari 1,5-4,9 liter közötti lökettérfogattal kínálta az évek során a Colombo V12-est, a Minotto-hoz 3,0 vagy 3,9 literes lökettérfogat választható, közös mindkét blokkban, hogy az F.A.S.T. cég által kifejlesztett, megjelenésében a klasszikus Weber karburátorokat idéző benzinbefecskendezéssel készül – a teljesítmény 300-350 lóerő lehet. A vételár nem ismert, de drágább lesz a replika-motoros változat, mint a 600 lóerős alapkivitel.