Még decemberben bukott le egy taxisofőr Hartlepool városában, amint épp a hölgy utasának otthona előtt folytattak szexuális aktust a járműben, ami arra ösztönözte a személyszállítást felügyelő testületet, hogy megfogalmazza és február 11-én postázza a hivatalos levelet. Az önkormányzat arra figyelmezteti a személyszállító vállalkozásokat, hogy alkalmazottaik tartózkodjanak az ilyen magatartástól, ha meg akarják őrizni működési engedélyüket, a tavalyi év végén inflagranti lebukott taxisofőr például már nem dolgozhat. Abban az esetben a hölgy kezdeményezte az aktust, miután nem volt pénze a fuvardíjra, és ezzel szerette volna letudni a fizetést.

A legszebb az egészben, hogy miután a Daily Mail újság megneszelte a hivatalos levél tartalmát, több hartlepooli taxis céget is megkeresett az ügyben. Az egyik legnagyobb vállalkozás képviselője nevének vállalása nélkül elmondta, hogy bizony nem ritka, hogy a hölgyek szexuális szolgáltatásért cserébe szállíttatják magukat, de általában végül mégis sikerül úgy intézni a dolgot, hogy előkerül a pénz, és annak rendje és módja szerint végződik a személyszállítás.

Mindenesetre érdekes lenne ismerni a hivatalos indoklást, milyen indokkal mondták fel az érintett sofőr taxiengedélyét, hiszen a hartlepooli önkormányzat weboldalán a témában található jogszabályok és egyéb dokumentumokban csak azt fejtik ki részletesen, hogy a taxamétert nem szabad inzultálni. A február 11-én keltezett hivatalos levél azzal zárul, hogy a „Minden szexuális közeledést udvariasan el kell utasítani.” Ezek után természetes, hogy elgondolkodik az ember azon, hogy a kérdéses esetben a fuvardíjnak mely része került befizetésre az adóhivatal számára…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!