Alaphelyzetben Michelin Pilot Super Sport ZP, felár ellenében kifejezetten a típushoz kifejlesztett Michelin Pilot Sport Cup 2 ZP abroncsokkal szerelik a 650 lóerős Chevrolet Corvette Z06-ost. Azonban van egy apró probléma az abronccsal: nem bírja a hideget. Nem extrém mínuszokról beszélünk, már 20 Fahrenheit, azaz -6 °C fokos hőmérséklet is az abroncs végét jelentheti.

Több Corvette tulajdonos is jelezte, hogy kirepedtek autójának abroncsai, ilyenkor nem lehet mást tenni, mint kicserélni azokat – nagyjából 2000 dolláros, azaz 575 ezer Ft-os költségen. Természetes, hogy az ügyfelek ingyen abroncscserét reméltek, azonban a Michelin elhárítja a felelősséget. Azt mondja az abroncsgyár, nem ők hibáztak, hanem vagy a General Motors nem figyelt oda a kiszállítás során vagy a kedves ügyfél hibázott. Kaliforniai ügyfelek is jelezték a problémát, ezek az autók valószínűleg a szállítás során estek át a gumi kirepedését eredményező hideg hőmérsékleten.

Az abroncsgyár azt javasolja a 23 millió Ft-os sportkocsit vásárló ügyfeleknek, hogy ha télen nem fűtött garázsban tárolják a Corvette Z06-ost, akkor legyenek szívesek leszerelni a kerekeket és azokat a lakás fűtött részébe vigyék. Erre nyugodtan azt lehet mondani, hogy nem igazán életszerű kérés. Szóval a jól ismert tanácsot, miszerint 7 °C-os napi középhőmérséklet alatt téli- vagy négy évszakos abroncsra kell váltani, ki kell egészíteni azzal, hogy egyes Michelin nyári abroncsokat pedig óvni kell a mínuszoktól is. Jó tudni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!