Rendhagyó évadzárót tartott a Fiat 850 Klub. Nem kell aggódni, egy Fiat 850-es se sérült meg ennek a fényképnek a létrehozása során Rendhagyó évadzárót tartott a Fiat 850 Klub. Nem kell aggódni, egy Fiat 850-es se sérült meg ennek a fényképnek a létrehozása során

A FIAT 850 Klub tagjainak nem volt elég a Szilveszteri petárdák zajából, idén hangos durrogással űzték el az ártó szellemeket és búcsúztatták a 2010-es esztendőt. A nyári rendezvényeken légpuskákkal és vízipisztollyal már lőttek – itt volt az ideje, hogy komolyabb fegyverekkel is kipróbálják magukat.

A helyszín gondos válogatás eredménye: a budapesti aszfalt és több méter beton alá telepített, valamikori MHSZ-lőtér kiváló színteret biztosított egy házi lövészbajnokság megrendezésére. Harcászati és fegyverismereti tablók a falon, vasbeton, 30 éves fegyverek, -technikák és -berendezések. Egy mára szinte feledésbe merült világ utánozhatatlan atmoszférája és egy, a mai kor követelményeinek megfelelő, nem csak létező, de élő-működő föld alatti lőtér. Ezzel járult hozzá a BKV Technikai és Tömegsportklubok Egyesülete a FIAT 850 Klub évzáró rendezvényéhez.

Retró-helyszín a veterános klubnak Retró-helyszín a veterános klubnak

A lövészetet egyidejűleg több pályán bonyolították le, a résztvevő klubtagok és családtagjaik (összesen több, mint negyvenen) négyféle fegyvert próbálhattak ki. Mindezt nem öncélúan tették, hiszen a versengés valódi kupáért, valódi oklevélért és persze a jól megérdemelt hírnévért zajlott. Azok pedig, akik nem értek el dobogós helyezést, az élmények mellé autentikus emléklapot kaptak. A formabontó évnyitó-évzáró csak egy volt a 2011-re tervezett klubrendezvények sorában, melyekkel a szervezők a kis közösség minden egyes tagját igyekeznek bevonni a veteránautós klubéletbe. Aki nem tudja kivárni a sorát, az látogasson el a Fiat 850 Klub weboldalára, ahol folyamatosan zajlik a közösségi élet.