Ha Louis Renault nevét rehabilitálják, az örökösök többszáz millió euróra számíthatnak Ha Louis Renault nevét rehabilitálják, az örökösök többszáz millió euróra számíthatnak

Amikor a második világháború során a németek megszállták Franciaországot, az elfoglalt területeken lévő vállalatoknak nem volt sok választásuk, együtt kellett működniük a nemzetiszocialista rezsimmel. A Renault autógyár is így tett, Louis Renault is segített a német hadigépezetnek – egyes hírek szerint a gyáralapító a kínzások során elszenvedett sérüléseibe halt bele.

Louis Renault unokái most tisztázni szeretnék a nagyapa nevét. Azért most indították el a jogi eljárást, mert a közelmúltban több hasonló eljárás is folyt Franciaországban, ahol végül arra a megállapításra jutottak, hogy nem szabad akaratukból kooperáltak a francia iparosok a németekkel. Azonban nem csak becsületbeli ügy az eljárás, ha rehabilitálják Louis Renault-t, az örökösök többszáz millió eurós kártérítést követelhetnek a francia államtól, ami azért államosította a Renault gyárat, mert az együttműködött a nácikkal.