A National Electric Vehicle Sweden cég elveszítette a Saab márkanév használatának a jogát, így NEVS 9-3-ként dobják majd piacra a némileg átrajzolt megjelenésű autót. A lépcsős hátú és a kombi karosszéria is tovább él, csíkszerű LED-es fényszórókkal és módosított körvonalú hátsó lámpákkal.

A műszaki részletek közül a 300 km-es hatótávolságot és a kínai piac számára nagyon fontos utastér-pollenszűrőt emelik ki, utóbbi Always Clear Air Cabin, azaz ACAC névre hallgat. Ez 99 százalékos hatékonysággal szűri meg a bejövő levegőt, és a benti levegőben lévő PM 2.5 méretű lebegő részecskék számát kevesebb mint egy perc alatt 500 µg/m³-ről 50 µg/m³-re csökkenti.

A forgalmazás 2018-ban indul, de eltart majd egy ideig, mire magánszemély is vehet majd belőle, hiszen már most 150 000 példányt értékesítettek belőle kínai flottavásárlóknak, ennek megfelelően a fejegység rögtön fel van készítve flottakezelő szoftverek futtatására.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!