A Lexus márka típusai a vevőelégedettségi felmérések tetején, illetve a meghibásodási statisztikák alján tanyáznak, de úgy látszik a Toyota prémiummárkája nem elégedett ezzel az eredménnyel, hiszen most egy automatikus frissítéssel végtelen újraindítási ciklusba küldték a 2014-2016 közötti autók fejegységét.

Ez nem csak zavaró hiba a navigációs rendszer működésképtelensége miatt, de például a szellőzés bizonyos funkcióihoz is szükség van a fejegységre, a légkondicionálót csak menüből lehet be/kikapcsolni. Az élelmesebb autósok 10 percre levették az akkumulátorsarut, ezzel gyári alaphelyzetbe állítva a rendszert és újra működőképessé tették autójukat, de a Lexus ezt nem javasolja. Azt mondja, minden érintett autó tulajdonosa menjen márkaszervizbe, ahol pillanatok alatt megoldják a problémát. Az egészet egy olyan automatikus szoftverfrissítés okozta, amelyet a navigációhoz közlekedési- és időjárási adatokat szolgáltató cég küldött rá internetes kapcsolaton keresztül a hardverre.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!