Frissen indult vállalkozás a bolgár Aero Master nevű cég, amelynek első autója egy olyan utánzat, amely csak fenntartásokkal – például ideiglenes P rendszám – használható a közúton, cserébe nyolcvan százalékban pontos másolata a 2003-as Bentley Speed 8-as versenyautónak.

Épp csak olyan pontokon változtatták meg a formát, hogy könnyebb legyen a karosszériaelemek ráépítése az egyedi gyártású csővázra, illetve a nem funkcionális aerodinamikai elemeket (diffúzor-csatorna) is megszüntették. Arról nem is beszélve, hogy ezek után a Bentley már nem szólhat közbe egy esetleges jogi eljárással – persze a bolgárok csak főcsoportonként adják az Aeromaster LMP nevű autót, arról már nem tehetnek, ha a kedves vásárló netán úgy szabja az üvegszálas műanyag karosszériaelemeket, hogy az végül az eredeti pontos mása lesz…

A kedves vásárlók részletekben juthatnak hozzá a kocsihoz, a műanyag karosszéria ára 5800 euró, a plexi szélvédő, lexan oldalablakok és fényszóróburkolatok ára 1500 euró, az ajtók és az orr acél merevítése 320 euró. A csővázat 3000 euróért adják, a felfüggesztés felára 800 euró, ugyanennyibe kerülnek a kerékagyak. A bolgárok mindenkinek megadják a lehetőséget arra, hogy saját ízlésének/pénztárcájának/garázsának tartalmának megfelelő műszaki elemekből rakja össze autóját.

Például úgy tűnik, menet közben elfogyott az Aero Master pénze, mert a prototípus egyszerű fényezésű karosszériája alatt a legendásan erőtlen PRV V6-os (jelen esetben egy Renault 25-ösből származó 2,7 literes, 136 lóerős darab) dolgozik. A kedves ügyfél például egy Audi V8-ast is használhat a hozzá tartozó váltóval együtt, bőven van hely a karosszériában az elképzelések megvalósítására.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!