A Mikulás mindannyiunk számára egy örömteli és várva várt alkalom, akár felnőtt-, vagy gyermekfejjel is. Mindenki kitisztítja és kiteszi az ablakba a csizmáját vagy az újabb divat szerint kiakasztja a zokniját és izgatottan várja, hogy másnap reggel milyen kincseket talál benne. „Sok gyerek nem élheti át ezt a készülődést és várakozást, mert a Mikulást sajnos kórházban tölti. Hogy mégis egy kis örömet vigyünk a kórtermekbe is, a Weltauto Mikulás-nap alkalmából ajándékgyűjtést szervez a beteg gyerekek számára Budapesten és a vidéki kereskedésekben egyaránt” – mondta el Horváth Zoltán, a Weltauto márkaigazgatója.

Az ajándékozás során a Weltauto és a Porsche Hungaria munkatársainak szokásos adományai mellett szívesen fogadják az ajándékcsomagokat bárkitől, aki úgy érzi, szívesen segítene a csöppségeken. Mivel a csomagok különféle betegségekben szenvedő gyerekekhez jutnak el, legtöbbjük esetében nagyon fontos a steril környezet. Éppen ezért a Weltauto kéri az ajándékozókat, hogy a csomagokba semmiképp ne kerüljenek a következők:

romlandó élelmiszer
plüss vagy nem mosható játékok.

Az ajánlott ajándékok listája a következő:
mosható, műanyag játékok
minden, ami közösen játszható (társasjátékok, memóriajátékok, kirakó, dominó stb.)
pulóver, takaró, ruhanemű általában
csörgő, zörgő kulcstartók (a legkisebbek kedvencei).

Az ajándékokat 2011. november 28. és december 5. között gyűjtik a Porsche Hungaria székhelyén (1139 Budapest, Fáy u. 27.), vagy akár bármelyik Weltauto használtautó-kereskedésben leadhatóak a csomagok. Az ottani kollégák gondoskodnak róla, hogy a kis meglepetések eljussanak a Mikuláshoz és a nagy napon a kis betegek csizmáiba kerülhessenek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!