Még be sem mutatták, de már levédték az európai Yaris formáját is Még be sem mutatták, de már levédték az európai Yaris formáját is

Nagyon várják már a Toyota kereskedők a Yaris új generációját, amelynek hivatalos bemutatására a Genfi Autószalonon kerül sor. Addig is van azonban hírünk az autóval kapcsolatban, a japánok ugyanis levédték a formát – így az már a hivatalos bemutató előtt napvilágot látott.

A C oszlop környékén erős a francia hatás a karosszérián A C oszlop környékén erős a francia hatás a karosszérián

Nincs semmi újdonság a japán Vitz alapváltozatához képest, ugyanaz a lökhárító, és még a hűtőrács betétjén se változtattak. Hátul a lökhárító alsó sarkaiba fényvisszaverő prizma kerül az európai autókon. Az igazi újdonságot az jelenti, hogy mifelénk továbbra is kapható lesz háromajtós karosszériával a Yaris, ennél a változatnál az oldalablak-vonal megtartása miatt már nem olyan erős a pözsós beütés, mint az ötajtósnál.

Ugyanazt a műszerfalat kapjuk, mint a japánok Ugyanazt a műszerfalat kapjuk, mint a japánok

A műszerfalról egyelőre csak vonalas rajz van kiegészítők és tartozékok nélkül, ami nem túl szép látvány, de annyit azért elárul, hogy mi is a japán változatról megismert belső teret kapjuk. Búcsúzunk tehát a keskeny és magas középkonzoltól, helyette egy, az első lábteret maximálisan szabaddá tevő szerelvényfalat kapunk. Műszaki részletek és színes fényképek néhány héten belül várhatóak.

Kifejezetten Európa számára készítették a háromajtós karosszériát, csak Franciaországban gyártják Kifejezetten Európa számára készítették a háromajtós karosszériát, csak Franciaországban gyártják