Teljessé vált a Rolls-Royce sportos(abb) modelljeinek kínálata a Cullinan Black Badge érkezésével – a sofőrös Phantomból nem terveznek ilyet. Mivel köbcentiből van elég, a rend kedvéért 29 lóerővel erősebbre programozták a biturbó V12-est, így az már pontosan 600 lóerőt teljesít, a maximális nyomaték 900 Nm. Mondjuk kell is ennyi erő ahhoz, hogy sportosan mozogjon az üresen is 2753 kg tömegű óriás.

A 96 km/órás tempót álló helyzetből 4,9 másodperc alatt éri el a Cullinan Black Badge – ez egy tizedes javulás , az elérhető maximum pedig elektronikusan korlátozott 250 km/óra. A vezetési élményt növeli az agresszívabb program szerint kapcsoló nyolcfokozatú automatikus váltó és a gombnyomásra aktiválódó, motorhangot hallató kipufogó. Csak itt érhetőek el a 22 colos alufelnik, egyébként a megrendelő olyan külsőt és belsőt kér magának, amilyet csak akar – a fotón szereplő autónál a fekete-sárga kontrasztot választották a gyáriak.

Az utastérben egyébként látható karbon betéteket használnak, az összesen 23 darab betétet 21 munkanap alatt készíti el egy ember, aki a hat réteg lakkot tartalmazó és 72 óráig száradó elemeket kézzel polírozza tökéletesre. A csillagos égbolt jelen esetben 1344 kézzel elhelyezett LED-ből áll össze, különlegessége a fekete bőr alapkárpit, illetve hogy a véletlenszerűen elhúzó hullócsillagok az első utasok feje fölött tobzódnak. Már rendelhető a Rolls-Royce Cullinan Black Badge, az első példányokat jövőre adják át tulajdonosaiknak.