Tavasszal mutatta be a Ford Fusion rendőrautó hibrid változatát a Ford, most pedig az Energi, azaz hálózatról tölthető hibrid követelt is elérhetővé tették a rendfenntartó testületek számára. Ezt elsősorban adminisztratív dolgozóknak szánják, ezért nem hangolják át a hibrid hajtást, amely a lehető legtakarékosabban üzemel – a megerősített és áthangolt felfüggesztést azonban megkapja.

A 7,6 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor egy feltöltéssel 30 km megtételére képes elektromos módban, a töltése 240 V-os konnektorról 2,5 órát vesz igénybe. Elektromos módban 136 km/h az elérhető csúcssebesség. Strapabíró szövetkárpitot kapnak az ülések, a deréktámasznál módosított párnázással, hogy a fegyver ne zavarja a sofőrt vezetés közben, ezen kívül még szúrás elleni védőlemez is kerül a támlába. A csomagtérben elektromos csatlakozás és elölről deaktiválható hátsó ajtónyitás van még a fedélzeten.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!