Már az új Dobló bemutatásakor elárulták azt az olaszok, hogy járóképes alvázként is megvásárolható lesz a haszonjármű második generációja. Ez most gyárilag három nyitható oldalfallal szerelt platóval együtt mutatkozott be.

A Fiat Dobló Work Up elnevezésű teherautó érdekessége, hogy a plató alatti résznek is készítettek egy műanyag borítást, amelyen oldalanként egy-egy fellépőt alakítottak ki. Kapaszkodni a fülke hátulját védő acél keretbe lehet. A jármű hasznos teherbírása 1 tonna, ezt 2,3 méter hosszú, 1,82 méter széles platón kell elosztani. Három raklap vagy 33 gyümölcsösládát lehet elhelyezni a kocsi hátulján.

A plató mindhárom oldlfala lehajtható, mindegyiken van egy fellépő A plató mindhárom oldlfala lehajtható, mindegyiken van egy fellépő

A dobozos és személyautó változatokból ismerős motorokkal lehet megvásárolni a Work Up-ot, az 1,3 literes (90 LE) és 2,0 literes (130 LE) dízelek teljesítik az Euro 5-ös előírásokat, az 1,6-os (105 LE) dízel megmaradt Euro 4-esnek – teherautók számára még nem kötelező a szigorúbb előírások betartása, csak személyautóknak.

A plató alatt középen egy hosszú, fedett rekesz található A plató alatt középen egy hosszú, fedett rekesz található