Az Armavir városában működő cég már 17 éve sokkolja a közönséget különböző átépítésekkel, portfóliójukban pedig éppúgy megtaláljuk a Dodge Challengert, mint mondjuk a Porsche 911-est vagy a Mercedes G-osztályt – mottójuk nem más, minthogy “kihozzuk autójából a benne szunnyadó szörnyet”. Ez látszik is a műhely legújabb büszkeségein, vagyis a Lexus NX és az RX szabadidő-autók egyedi újraértelmezésén.

A kisebbik modell a Kotaro nevet viseli, míg az RX Goemon néven kapható. Mindkettő tradicionális japán férfinév, utóbbi legismertebb viselője Goemon Isikava volt, egy XVI. századi rabló, amolyan japán Robin Hood – de saját bevallásuk szerint a fiatal orosz alkotókat manga képregények ihlették a névválasztásra.

Mindkét modell esetében feltűnő és polgárpukkasztó a dizájn, a lökhárítók sarkában és alsó szegélyén elhelyezett légterelő idomok, a kerékív-szélesítések (amelyek elöl hangsúlyozottan különválnak a karosszériától), a hátsó szélvédőt körbeölelő tetőszárny, a versenyautókat idéző diffúzor és a középre helyezett kipufogó mind-mind bátor húzás egy SUV-modellnél. A frontkiképzésnél sem voltak óvatosak, a hűtőmaszk olyan, mintha a Predator szájszerve lenne! Motortuningot nem kínál az SCL a Lexusokhoz, a kuncsaftoknak be kell érni a gyári teljesítménnyel.