Az ELMŰ 2010-ben indította el Elektromos Mobilitás programját, ennek keretében 2010 szeptemberében az ELMŰ Váci úti székháza előtt felállították az első budapesti nyilvános elektromos autótöltő-állomást. 2011 végéig pedig további közterületi töltőberendezések telepítését tervezik Budapest nagy forgalmú útjain.

Ahhoz, hogy Magyarországon is sikerüljön felkelteni a figyelmet az E-Mobility program iránt, kulcsfontosságú, hogy az elektromos autók mindenki számára látható módon megjelenjenek a budapesti utcákon. 2011 nyarán az ELMŰ ennek szellemében kezdeményezte az E-Mobility Network létrehozását. Ennek a közösségnek a keretében azokat a vállalatokat fogják össze, amelyek úttörő szerepet kívánnak vállalni az elektromos autózás magyarországi elterjesztésében.

A Peugeot elkötelezett híve a környezetvédelemnek és a káros anyag kibocsátás csökkentésének, ennek a programnak kulcs szereplője a márka elektromos autója, a Peugeot iOn. Éppen ezért a Peugeot nagy örömmel csatlakozott a magyarországi elektromos autózást népszerűsítő e-Mobility programhoz.

Az E-Mobility Network kezdeményezésnek keretén belül az ELMŰ napi rendszerességgel használ elektromos autókat, amelyek sora most egy Peugeot iOn-nal gazdagodott. Az elektromos Peugeot-t az Elmű vállalatfejlesztési igazgatója, Jászay Tamás vette át a Peugeot Hungária Kft marketing és PR igazgatójától, Bálint Zsófiától és Gablini Gábortól a Peugeot Márkakereskedők Egyesületének és a Gépjármű-Márkakereskedők Országos Szövetségének elnökétől.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!