Új szolgáltatást vezet be a Lotus, a Certificate of Provenance nevű dokumentáció megrendelésekor az ügyfél díszdobozban kapja meg mindazt, amit a gyár tud az autójáról. Ebben benne van az, kinek a megrendelésére készítették a kérdéses Lotust, pontosan milyen specifikációval rendelkezett, amikor az elhagyta a gyárat, mikor hol tartott a logisztikai láncban (gyár, kereskedő…), és az elnök-vezérigazgató személyes köszönőlevelet is ír. Nagy-Britanniában 170 font+postaköltség az ár.

Az első autó, amely számára kiállították ezt az igazolást a gyár által nemrég visszavásárolt 1981-ben gyártott Lotus Esprit Turbo, amely a gyár alapítójának, Colin Chapmannek volt a cégautója. A gyémántezüst színű autó Turbo Esprit matricákat, vörös bőrkárpitot, légkondicionálót és a tetőben elhelyezett Panasonic hifit is kapott, ezen felül olyan – a halandók számára elérhetetlen – extrák kerültek bele, mint a szervokormány, ültetett felfüggesztés, módosított fékrendszer és BBS Mahle felnik.

Az UVF 464X rendszámú autót vezette Margaret Thatcher, amikor 1981. augusztus 5-én meglátogatta a gyárat. Az autó 1982 decemberéig bekövetkezett haláláig volt Chapman cégautója, ezt követően 1983 júliusában értékesítette azt a Lotus, a mai napig mindössze 11 ezer mérföldes futásteljesítményt ért el, és rendszeresen karbantartották. A gyár nemrég vásárolta vissza az autót, amely egy kisebb javítást követően a Lotus veterángyűjteményének a tagja lesz.