1962. májusában a Tulip Rally mintegy 2500 km-es száguldást jelentett a holland Noordwijk-Monte Carlo-Noordwijk körön, a mezőnyben 104-es rajtszámmal indult egy Mini Cooper, a volánja mögött Stirling Moss F-1-es versenyző húga, Pat Moss ült, navigátora Ann Wisdom volt, aki terhesen vállalta a versenyt, mert nem akarta cserben hagyni társát. A 737 ABL rendszámú versenyautóval a hölgyek maguk mögé utasították a nagyobb és erősebb autóval induló férfiakat, és megszerezték a márka első nemzetközi rali sikerét.

Erre a jeles alkalomra emlékezik most a Mini a Pat Moss Limited Edition piacra dobásával, amelynek a bejelentését nem véletlenül a Nemzetközi Nőnapra időzítették. Színátmenetes tetőt kap az autó (Chili Red/Melting Silver/Jet Black), a karosszéria metálfehér vagy metálfekete lehet, a külső tükrök pirosak. A C oszlopon és a felnik kupakján is felbukkan a tulipán, a motorháztetőn keresztben húzódik a versenycsík, amelyen az eredeti versenyautó rendszáma olvasható. Az első lökhárítón olvasható Pat Moss aláírás a győzelem után szignált motorháztetőről lett reprodukálva.

Az anyósülés előtti betéten is megjelenik az aláírás, a kormány alsó küllőjén tulipánok láthatóak, a kormánytól balra jelenik meg egy stilizált M és W grafika, amivel a Moss és Wisdom nevekre utalnak. A Pat Moss Limited Edition a Mini Cooper S (178 LE, 3- és 5-ajtós) és Cooper JCW (231 LE, 3 ajtós) formában választható, kicsivel több mint 800 darabot készítenek belőlük.