Sok mindent el lehet mondani a Mercedes S-osztály Maybachokat váltó nyújtott kiviteléről, de az valahogy még véletlenül se jut az ember eszébe, hogy sportkocsival lenne dolgunk. Ennek ellenére szorgalmasan futja tesztköreit a Nürburgring versenypályán az enyhén álcázott prototípus.

Vajon mit vizsgálnak? Nem a padlógázas hajszolást, hiszen az egyik egyenesben épp egy Seat Toledo hajrázza le a stuttgartiak új büszkeségét. Méretben tudja majd azt, amit a nemrég beszüntetett Maybach almárka tudott, de technikában az alá megy majd az újdonság, hiszen nem csak V12-es biturbóval lesz választható, de akár a V6-os dízellel vagy benzin-elektromos hibrid hajtással is elérhető lesz majd a maxi-S-osztály. Ezzel kapcsolatban még az is felmerült, hogy nem márka-, hanem típusnévként használja majd a Maybach nevet. Legkésőbb a Párizsi Autószalonon megismerhetjük majd az újdonságot.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!