Manapság Ukrajnában a keleti határnál folyó konfliktus tölti meg az emberek hétköznapjait, és természetes, hogy mindenki igyekszik a legnagyobb szerepet vállalni hazájának védelmében.

A Nikolaevsk Mozdonyjavító Üzem dolgozói úgy látták, hogy ha mással nem is, a munkájukkal tudnak segíteni, úgyhogy szereztek két darab UAZ pickupot, amelyet aztán saját elgondolásaik alapján páncélozással láttak el, hogy a kézifegyverek tüze ellen védelmet nyújtson a fedélzeten utazóknak. Persze a védelmi rendszer felszerelése előtt tesztelték is annak tudását, és azt állítják, sikerült az utólagos megerősítés.

Nagy kihívást jelentett a dolgozóknak, hogy arra is oda kellett figyelni, hogy az UAZ pickupok az átalakításkor kapott jelentős többletsúly ellenére is mozgékonyak maradjanak, de azt állítják, hogy ezt a célt is sikerült megvalósítani. Az elképesztő az egészben, hogy az elhatározástól a kész járművek átadásáig, azaz július 18-ig mindössze 10 nap telt el! Azóta a kocsik már már az Ukrán Határőrségnél szolgálnak a luganszki régióban.

A jelenlegi helyzetre való tekintettel egyébként a Nikolaevsk Mozdonyjavító Üzem tovább folytatja a páncélozott járművek készítését, de ezúttal méretkategóriát váltottak. Jelenleg két Kamaz teherautó védelmének megerősítésén dolgoznak teljes erőbedobással a munkások.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!