Nagy-Britannia városaiban összesen 120 útvonalat figyeltek meg a Direct Line Car Insurance megbízásából, arra voltak kíváncsiak, mennyire jól parkolnak a sofőrök. Nos, az eredmény nem túl rózsás, hiszen ha mindenki szabályosan állt volna meg, akkor 17 százalékkal több autónak lett volna helye ugyanakkora, megállásra kijelölt területen – London és Birmingham volt a sereghajtó, ahol 20 százalékos volt az eltérés az ideálistól, Brighton pedig a legjobb a maga 11 százalékával.

Azt mérték, mekkora helyet foglaltak el az egyes autók, és hogy mennyire lehetett volna minimalizálni a köztes teret ideális parkolással – például az utóbbi években elterjedt automata parkolósegédek segítségével. Ezzel párhuzamosan közvélemény-kutatást is végeztek 2000 autóvezető között, amelyből az derült ki, hogy az elmúlt egy évben az autóvezetők 47 százalékának volt konfliktusa parkolás miatt. A megkérdezettek 38 százaléka szándékosan hagy helyet autója mögött vagy mellett, hogy kényelmesen tudjon beszállni vagy elindulni, 31 százalékuk az üres hely mellett parkoló autók alapján választott megállóhelyet, 13 százalék állt meg dupla helyen azért, hogy ismerősének biztosítson parkolóhelyet és 11 százalékuk foglalt magának parkolóhelyet a háza előtt a szemetes kihelyezésével. A válaszadók 18 százaléka nyilatkozta azt, hogy felhagytak egy szűk helyre való beparkolással azért, mert elszégyellték magukat azért, mert mások látták, hogy mit művelnek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!