Nagyban leegyszerűsíti a dolgokat a Fiat azzal, hogy a korábban több, különféle modellel lefedett alsó-középkategóriában a jövőben csak egyféle autót kínál, de azt rögtön három változatban. A sort a lépcsős hátú Tipo nyitja, amely 3,5 millió Ft-os áron lesz hamarosan megvásárolható, és ehhez csatlakozik majd nemsokára az ötajtós és a kombi változat.

Amíg az ötajtósnál a lehető legtöbb karosszériaelemet változatlanul vették át a lépcsős hátú változatról, ennek megfelelően a hátsó oldalajtók körvonala se változott, épp csak a hátsó túlnyúlást rövidítették le, és enyhén ívelt, a csomagtérfedélre is átnyúló hátsó lámpákat készítettek.

Ugyanezeket használja a kombi is, ennél azonban muszáj volt megváltoztatni az ablakvonalat amiatt, hogy vízszintesen húzódik a tető, amelyen síneket is elhelyeztek. A belső térről – annak is a számunkra érdekes, hátsó traktusáról – nem közölt képeket a Fiat, így várhatóan csak később, az ősszel várható piaci bevezetéshez közeledve tudjuk majd meg, hogyan néz ki az ötajtós és a kombi Tipo csomagtartója, és hogy mekkora ezek befogadóképessége.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!