Múlt pénteken, nem sokkal 9 óra előtt érkezett a segélyhívás a rendőrségre, amikor ugyanis Európa legnagyobb Bentley-szalonjának munkatársa a nyitás előtt bement a szalonba, azzal szembesült, hogy öt autó hiányzik onnan.

A Waitzstrasse 14 szám alatti szalonból a csütörtökről péntekre virradó éjszaka során öt autót lovasítottak meg, két új autót – köztük egy Bentley Continental GT Speed, egymaga 232 000 euró értékben – és három keveset futott használt autót mintegy 1 millió euró értékben. A rendőrség nem nagyon bízik abban, hogy sikerül megtalálni a járműveket, amelyek a bűntett kiderülése esetén már valószínűleg külföldön tartózkodtak, útban Oroszország illetve Kína felé. A Landeskriminalamt helyszínelői is kimentek, de a profi bűnözők alig hagytak nyomot maguk után, másolt kulcsokkal vitték el az autókat, nem törték fel a páncélszekrényt. A kereskedés nem kívánta kommentálni az esetet, amely miatt azonban úgy tűnik álmatlan éjszakái lesznek majd a Bentley-tulajoknak, hacsak nem költenek egy jelentős összeget némi extra vagyonvédelemre. Úgy tűnik, hogy az autótolvajok rájöttek arra, a VW-konszern feltört biztonsági kódjával igen drága autókat is meg lehet szerezni, nem kell holmi hétköznapi Škodákra pazarolni az erőfeszítéseiket, ugyanannyi munkával sokkal nagyobb nyereséget is szerezhetnek…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!