Fotó: Lővei Gergely

Németül egyszerűbb az egész: az 1991. október 3-án bemutatott Manta, Manta nevű vígjáték most, 32 évvel később kapott folytatást Manta, Manta – Zwoter Teil címmel. Magyarországon a szinkronizált első részt Opel Manta címen forgalmazták, a folytatás pedig Manta, Manta: Padlógáz! címmel került most a mozikba. És akkor most nem térek ki a Németországban 1991. szeptember 19-én bemutatott Manta – Der Film című alkotásra…

Az egyik premiervetítést az Opel Manta rajongók kibérelték maguknak, rögtönzött találkozóval indult a vetítés a bevásárlóközpont parkolójában, több mint 150-en vettek részt a vetítésen, a parkolóban külön területet kerítettek el a klasszikus modelleknek; külön Manták-Asconák, külön a többi klasszikus Opel.

Rég nem látott autók bújtak elő a garázsok mélyéről, természetesen a legújabb fejlesztésekkel, voltak harci sérüléseket magukon viselő autók, de újonnan az országba érkezett vagy épp hosszas felújítás után újra az utakon gördülő darabok is. Bemelegítésként a hangszóróból az első rész zenéjét hallgattuk, majd jött a kötelező csoportkép, és a vetítés. Országszerte vetítik a mozikban a Manta, Manta: Padlógáz! filmet.