Mihail Paramonov, a taganrogi Tagaz autógyár egyik korábbi tulajdonosa szerezte meg az Aquila néven kifejlesztett kompakt kupé gyártási jogát, az autóval most Franciaországban próbál szerencsét. Párizs közelében kezdte meg a működését az MPM (Mihail Paramonov Manufacturing) Motors manufaktúra, és már le lehet adni a megrendeléseket a teljesen áttervezett autóra.
mpm2
Az eredetihez képest 36 mm-rel nőtt a szélesség, és állítólag 185 kg-ot faragtak le a saját tömegből. A motortérben még mindig a Mitsubishitől vásárolt (Kínában gyártott) 1,6-os benzines (105 LE) dolgozik, a váltó ötfokozatú, kézi kapcsolású. Biztonsági eszközök közül csak vezetőlégzsák van a fedélzeten, már ez is kielégíti a francia törvények által engedélyezett kis darabszámú gyártás (legfeljebb 1000 autó/év) követelményeit.
mpm3
Nem túl modern technika, megkérdőjelezhető megjelenés, ennek ellenére sikeres lehet az MPM Motors PS 160-as, hiszen mindössze 12 990 eurót kérnek a tekintélyes, 4684 mm hosszú járműért – 3 év /100 000 km garanciát is vállalnak.

mpm4

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!