Túlvállalta magát a német Capricorn cég tulajdonosa, akinek a kártyavára azt követően dőlt össze, hogy vállalta, 77 millió eurót fizet a Nürburgring versenypályáért, és azon fejlesztéseket végez. Többszörösen fedezetként használta fel vagyontárgyait Robertino Wild, és amikor ez kiderült, a bankok nem voltak hajlandóak pénzt adni neki, így már nem tudta kifizetni a második 5 millió eurós vételár-részletet.

Ezt az orosz Viktor Kharitonin fizette ki, rögtön a decemberi 5 millió eurós részletet is átutalta, és már a nevére kerül a Capricorn Nürburgring Besitzgesellschaft cég 2/3-os tulajdonrésze – a fennmaradó 1/3 a német GetSpeed társaságé -, a gyógyszeriparban érdekelt orosz vállalkozó NR Holding AG nevű cégén keresztül intézi a versenypályával kapcsolatos ügyeit. A Nürburgring felszámolója már jelezte, hogy neki nincs ahhoz köze, milyen változások történnek a Capricorn Nürburgring Besitzgesellschaft tulajdoni viszonyában, őt csak az érdekli, hogy a vételárat kiegyenlítse a cég. A Nürburgring napi ügyeit nem befolyásolja az újabb tulajdonosváltás.

Természetesen a Nürburgringet a haszontalan fejlesztésekkel csődbe vivő német politikusok is aktivizálták magukat az ügyben, olyanokat nyilatkoznak, hogy pont azt akarták elkerülni a német vásárló kiválasztásával, hogy például egy orosz oligarcha kezére jusson a pálya, de hát túl sok beleszólásuk nincs az ügybe, hacsak nem akarják állami pénzen visszavásárolni és szanálni a céget.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!