Jópofa szabadidő-autó és kitűnően variálható belső térrel rendelkező egyterű egy személyben a Toyota Tj Cruiser nevű tanulmánya – a név a Toolbox és a joy szavakból származik -, amely nagyon is valóságos, hiszen az is szerepel a sajtóközleményben, hogy első- és összkerékhajtással egyaránt választható lesz.

A dobozforma külső nagyobbnak láttatja a 4,3 méter hosszú, 1,77 méter széles, 1,62 méter magas karosszériát, a 2,75 méteres tengelytávolság és a nagy méretű kerekek vezetik félre a szemet. Annak ellenére, hogy valójában egyterűsen tágas és variálható belső teret valósítottak meg a fejlesztők, ott mindössze négy ülőhely található. Olyan ülésrendszert készítettek, amelynél a vezetőét kivéve az összes eltüntethető a padlóban, 3 méter hosszú tárgyak – szörfdeszka, kerékpár – szállítására van lehetőség a könnyen takarítható belsőben.

Annyit mondanak a technikáról, hogy egy 2,0 literes benzinmotorral rendelkező hibrid hajtás hajtja a Tj Cruisert, amely első- és összkerékhajtással is párosítható, és a következő generációs TNGA építőkészletet használja, amely például az új Aurisnál is szerephez jut majd. Arról egyelőre nincs hír, mikor lesz megvásárolható autó a Toyota Tj Cruiser.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!