Párizsban várhatóan három újdonsággal lép majd színre az Opel, ezek közül kettőt már biztosan tudunk. Bemutatkozik a Viva elnevezésű városi mini, ami az Esztergomban gyártott Agilát váltja, és tulajdonképpen a Chevrolet Spark utódát tisztelhetjük benne, hiszen dél-koreai gyártásból kapjuk majd az ötajtós járművet.

Ezen kívül az Insignia és a Zafira Tourerben bemutatkozik a továbbfejlesztett, már az Euro 6-os előírásokat is teljesítő 2,0 literes CDTI. A négyhengeres 170 LE/400 Nm teljesítménnyel kezd, az AdBlue befecskendezés mellett az a nagy újdonság, hogy a változó geometriás turbófeltöltőt nem vákuum, hanem elektronika vezérli. 2015 elejétől lesz választható az új 2,0 literes dízel, amelyet Kaiserslauternben gyártanak.

Egyelőre még nem biztos, hogy Párizsban leleplezik, de sikerült álca nélkül lefényképezni az új Corsa OPC változatát. Az autoblog.gr oldalra felkerült fotókon látható változások közül a motorháztető peremén elhelyezett légbeömlő említhető első helyen, de látványosabb lett az egész megjelenés. A motorról csak annyit tudunk, hogy az a Szentgotthárdon gyártott 1,6 literes benzines turbómotor lesz, várhatóan bőven 200 lóerő feletti teljesítménnyel. Nem egyszerűen a vetélytársak utolérése az Opel célja a megújult Corsa OPC-vel, de a kis forró ferdehátúak legütősebb autójának szánják az újdonságot.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!