Tavaly ilyenkor egy átkarosszált Ferrarival jelentkezett Ken Okuyama, idén pedig egy Lamborghini Aventadornak adott új formát – mégpedig ék alakút. Nem véletlen ez a megjelenés, annak a Marcello Gandininek állít emléket a japán formatervező, aki többek között a Miura és a Countach megjelenését is megálmodta.

Ráadásul a Lamborghini aktuális, háromszögekre és élekre épülő formavilágába is jól illik a Kode 0 elnevezésű autó megjelenése. Nem nyúltak a karbon vázhoz és a a technikához – a 6,5 literes V12-es szívómotor 700 lóerős, ami az 1550 kg-os saját tömeg mellett 2,9 másodperces 0-100 km/h sprintet tesz lehetővé -, tehát széria alkatrészekkel végezhető a karbantartás, egyedül a külső karbon karosszériaelemeket és az üvegeket cserélték le.

Ken Okuyama állítása szerint szigorúan egyedi autó a Kode 0, és ha ajánlatokkal is bombázzák, akkor is csak legfeljebb 5 példányt készítenek majd belőle – a kiindulási alapot jelentő Lamborghini Aventador árán felül nagyjából 1,5 millió dolláros számlával kell számolni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!