Amíg nálunk a szabadidő-autó láz tombol, Délkelet-Ázsiában a kis méretű lépcsős hátú autókat kedvelik a vásárlók, olyannyira, hogy a Toyota most egy másodikat is piacra dobott. Az eddigi, Yaris padlólemezre épülő Vios mellé, egészen pontosan alá pozicionálva érkezik a Yaris Ativ.

Átrajzolták a megjelenést, de a legnagyobb eltérést az jelenti, hogy nem 1,5-ös, hanem csak 1,2-es a motorja, a 86 LE/108 Nm teljesítményű négyhengerest csak fokozatmentes automatikus váltóval adják. A felszereltség is szerényebb, még felár ellenében sincs más, csak szövetkárpit, legfeljebb a kormányt, az előválasztó- és kézifékkart, valamint az ajtókárpitot bőrözik be, érintőképernyős fejegység is csak a legmagasabb – ötödik – felszereltségi szinten van, egyébként még extraként se választható.

A passzív biztonságon nem spórolt a Toyota, a Yaris Ativhoz hét légzsákot, menetstabilizálót és blokkolásgátlót adnak már alapáron is, ami ebben a piaci kategóriában párját ritkítja abban a régióban.

Yaris ATIV เริ่มต้น สู่โลกที่กว้างกว่า กับ ยาริส เอทีฟ สมาร์ทซ…

Yaris ATIV เริ่มต้น สู่โลกที่กว้างกว่า กับ ยาริส เอทีฟ สมาร์ทซีดานใหม่Style ATIV ไฟหน้า projector รมดำ LED Daytime Running LightsSafe ATIV ถุงลมนิรภัย 7 ตำแหน่ง ทุกรุ่น และกล้องมองหลังSpace ATIV ห้องโดยสารสุดกว้างMore ATIV พื้นที่เก็บของท้ายรถขนาดใหญ่ พิเศษ ทดลองขับลุ้นรับโดรนเซลฟี่ มูลค่า 20,800 บาท 100 รางวัลตั้งแต่ 25-27 สิงหาคมนี้ ที่โชว์รูมโตโยต้า#ATIVLifeActivated #YarisATIV

Közzétette: Toyota Motor Thailand – 2017. augusztus 14.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!