Teljes kapacitással termelnek a Jaguar/Land Rover cég gyárai az Egyesült Királyságban, a következő két év során 12 új típust mutatnak be, úgyhogy mindenképpen új gyártóhelyekre van szüksége a cégnek. A régiónkban keresett új helyszínt a cég, végül a szlovákiai Nyitra városát választották.

Mire megkezdi a termelést a nyitrai gyár, várhatóan a villanymotoros hajtás is szériaérett lesz Mire megkezdi a termelést a nyitrai gyár, várhatóan a villanymotoros hajtás is szériaérett lesz

A most aláírt szándéknyilatkozat értelmében 2018-ban kezdi meg a termelést az új üzem, ahol várhatóan a következő generációs Land Rover Defendert fogják majd többek között gyártani, az évi 300 ezer autós kapacitásnak csak egy részét köti le a terepjáró. Nagy-Britannián kívül jelenleg Kínában és Indiában működnek Jaguar/Land Rover gyárak, Brazíliában már folyik az építkezés és hamarosan Szlovákiában is megindul a beruházás.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!