Alapvetően a fiatal, sportos, különleges járműre vágyókat célozza a Subaru márka kínálata, korábban egyszer már megpróbáltak nagycsaládosoknak is kedvezni a Tribecával. A furcsa megjelenés miatt az az autó nem lett sikeres, úgyhogy az Ascent névre hallgató szabadidő-autónak konzervatív megjelenést adtak.

Igazából köztes megoldásról van szó azoknak a családoknak, ahol még otthon laknak a gyermekek, hiszen miután azok kirepülnek a szülői házból, újra visszatérnek majd a kisebb méretű Subarukhoz a lojális vásárlók. Mivel a méret a lényeg, különösen odafigyeltek a harmadik sor könnyű megközelíthetőségére, nagy az ajtónyílás, előrebukik a középső sor széke. Könnyen takarítható kárpitokat használnak, a vezetőülésen kívül mindenhol van ISOFIX rögzítései lehetőség. A 7 személyes utastérben 19 (!) pohártartó van – több olyan hármas csoport is akad, amely egyben táblagép-tartó is – összesen 8 USB-csatlakozási lehetőség van.

Teljesen új fejlesztésű motort kap az Ascent, a 2,4 literes lökettérfogató, négyhengeres turbós boxer teljesítménye 260 LE/375 Nm, alapfelszerelés a fokozatmentes automatikus váltó. A 96 km/h-s sebességet alaphelyzetben 7,5 másodperc alatt éri el a Subaru Ascent, a maximális, 2270 kg-os vontatási lehetőséget kihasználva 9,8 másodpercre emelkedik ez az idő.