Japánban hamarosan elkezdik forgalmazni a Nissan Micra ha nem is felforrósított, de azért megmelegített változatát, a Nismo kivitelt, amely sokkal többet tud az egyszerű optikai tuningnál.

A legfontosabb változás, hogy egy hengerrel többet kap az autó, az 1,2 literes háromhengeres helyett annak egy hengerrel megtoldott, 1,5 literes HR15DE változatát kapja az autó. Ez nem tűnik soknak, de mégis 37 lóerővel és 50 Nm-rel jelent többet, a Nismo teljesítménye 116 lóerő, maximális nyomatéka 156 Nm. Szerencsére megtartották a kézi kapcsolású váltót, amivel szabadon kiaknázható a motorteljesítmény.

Szintén e célt szolgálja a többi változtatás, a közvetlenebb áttételezésű kormánygép, a merevebb első segédkeret (ami javítja a karosszéria csavarodási szilárdságát is), a keményebb stabilizátor, a nagyobb teljesítményű fékek, és az új lökhárítók. Utóbbiak nem csak sportosabb megjelenést kölcsönöznek ezek az autónak, de pontosan nullára csökkentik az egyébként meglévő emelőerőt. Az utastérben lakkfekete betétek, javított oldaltartású ülések és alcantara-kárpitozású, fent középen piros gyűrűvel ellátott sportkormány jelenti a legfontosabb változást. Sajnos a Nissan egyelőre nem tervezi a Micra Nismo változatának európai forgalmazását, egyelőre más típusok – például GT-R Nismo – piacra dobására koncentrálnak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!