Pár éve született meg a döntés arról, hogy a Nismo-t a motorsport-részlegből házi tuningmárkává fejlesztik, és jó úton halad ennek megvalósítása irányába a Nissan. Jelenleg a Juke és a 370Z-ből készítenek gyárilag megvadított változatot, és hamarosan a GT-R-t is kezelésbe veszik a szakemberek.

Persze ez se nagy újdonság, hiszen a Nismo jelenleg is a GT-R-ből él, számos versenysorozat elírásainak megfelelően építi át a szuperautót, azonban azok egyfelől nem alkalmasak a közúti használatra, másfelől drágák, a Nismo GT-R GT3-as például 90 millió forintnyi jenbe kerül. Ennél sokkal megfizethetőbb lesz majd a Nissan GT-R Nismo, amelyet jövőre lehet majd megvásárolni. Erről maga Carlos Ghosn beszélt a Nismo új főhadiszállásának ünnepélyes avatásán. A yokohamai multifunkciós központban a motorsport-aktivitások kiszolgálása mellett a termékfejlesztést végzik majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!