A Pekingi Autószalonon mutatta be az Infiniti a QX Sport Inspiration nevű szabadidő-autó tanulmányát, amelyet elhoztak Párizsba is. Egy kicsit foglalkoztak az autóval, mattszürke fényezést kapott az elmúlt hónapok során, és nagyobb, 22 colos felniket szereltek alá – utóbbiakat a féknyergekkel együtt rézszínűre fényezték. Ez a nézőcsalogató, de a valódi újdonság a VC-Turbo nevű benzinmotor volt.
infiniti2
Végre videót is közöltek a változtatható sűrítésű motorról, így talán könnyebb megérteni annak működését. A vezérlőelektronika a környezeti tényezők és a vezető parancsai alapján változtatja 8:1 és 14:1 között a sűrítést, a 272 LE/390 Nm teljesítményű benzinesről azt is állítják, sokkal finomabb járású lesz a többi belső égésű motornál. Az Infiniti állítása szerint legalább akkora előrelépés a változó sűrítés, mint amekkora a vízhűtés, a benzinbefecskendezés vagy a katalizátor volt.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!