A német forgalmazó 2018-2020 között Michelangelo néven kínálta a Primastar kempingautó változatát, és több mint 400 darabot értékesített belőle. Nemrég érkezett meg a kereskedésekbe a frissített megjelenésű és technikájú modell, amelynél már Seaside néven kínálják a kempingautó-változatot – a Dethleffs átépítéséről van szó, amelyet a német márkakereskedésekben lehet megvásárolni, és 5 éves gyári garanciát vállalnak rá.

A karosszéria hossza 5,08 méter, magassága 2,04 méter, szélessége 1,96 méter, amivel könnyen manőverezhető, de sok parkolóházba már nem fér be. A kiindulási alapot az övegezett haszonjármű jelenti, amelynek hátuljába akár 4 ülőhelyet és egy konyhafunkciókkal is rendelkező oldalsó szekrényt építenek be. A Primastar Seaside legfeljebb 6 utas szállítására alkalmas, és 4 ülőhelyet kínál, az utastér hátsó részében (2×1,25 m) és a felnyitható tető alatt (1,89×1,25 m) van 2-2 fekhely, utóbbi terhelhetősége 240 kg és itt is rendes ágyrácsot és matracot használnak.

Az első ülések hátrafordíthatóak, ilyenkor társalgóvá alakul a lakótér, az asztalt a járművön kívül is lehet használni. A padlóba síneket rejtenek, így a hátsó rész rugalmasan az egyedi igényekhez alakítható szerelés nélkül, a 4 hátsó ülés – szériában csak 2-t adnak – tologatható és menetirányuk megfordítható, illetve ki is vehetőek. A hűtő térfogata 36 liter, a gázt használó főzőlap 2 rózsás, a mosogatót (a frissvíz-tartály 29 literes) és a tűzhelyet használaton kívül polccal lehet lefedni. A tető pereménél kialakított modulba rejtik a hangulatvilágítást illetve több USB-töltőt is találunk itt.

A Nissan Primastar Seaside kempingautó a 150 vagy 170 lóerős 2,0 literes biturbó-dízelt kapja, a váltó 6 fokozatú kézi kapcsolású vagy 6 fokozatú duplakuplungos automata, az összes vezetőtámogató rendszer ott van a fedélzeten – úgy számolnak, hogy az egyébként személyautóval közlekedő sofőrök akár több hónapos kihagyás után ülnek át a nagyobb autóba, ezért minden segítséget megkapnak.