Jelenleg a C-HR tölti be a kompakt szabadidő-kupé szerepet a Toyota kínálatában, és japán időszámítás szerint már nagyon megérett az autó a cserére. A lehetséges jövőről – nem közvetlen utód, hanem testvérmodell – a Los Angelesi Autószalonon megmutatott bZ Compact SUV nevű tanulmány tájékoztat, amellyel kapcsolatban az a legfontosabb tudnivaló, hogy leghamarabb két hét múlva, azaz decemberben árulnak el több részletet.

Örömteli látni, hogy végre nem feledkeztek meg az ablakfelületekről sem a formatervezők, a megjelenés igazodik a bZ és immár Prius Plug-In Hybrid által viselt formavilághoz, és annyira letisztult a megjelenés, hogy a kilincseket is igyekeztek elrejteni.

A belső térrel kapcsolatban a prémium és egyben környezetbarát anyaghasználatot emelik ki, az üléskárpit például növényi alapú újrahasznosított szövet, de látványosak a műszerfal hajlított kijelzői (még több lehetőség a por gyűjtésre…) és a középkonzol kialakítása is.

A bZ Compact SUV legnagyobb fejlesztése a Yui névre hallgató digitális segéd, azaz már nem csak vezérelni lehet hanggal a rendszert, de az válaszolni is tud, és immár nem csak az elöl utazókra korlátozódik a rendszer használata, de a hátul ülők is hozzáférnek – értsd oda is tettek mikrofonokat.